Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

oldiess

10. 4. 2011 9:46
Asi jste mohla zmínit, že se ukázka asi odehrává v 60.l

"Střapatá palice, elektrická kytara, švédská košile, úzké černé kalhoty a řev do mikrofonu. Ota zešílel." - tohle je hodnocení jak z Rudýho práva, škoda tedy, že nevíme, jak se "Zpravidla bigbít řešil každý druhý den"? a jak " Marie a Eduard s bigbítem žili."?

Nebo se děj odehrává někde na Západě, jak by dokládalo následující: "Jak asi bude svět vypadat za dvacet, třicet let? Otova generace rozmetává na kusy všechno, co znala. Ženy se oblékají jako muži a muži jako ženy, majetek neznamená zodpovědnost, ale zátěž, tradice jsou leda pro smích, přes hluk a řev není možné zaslechnout Boha. Tahle doba je nová. Rychlá a zběsilá. Vyprodukuje nadlidi? " U nás za totáče byl majetek pochopitelně zátěží jen u těch, co si nakradli jako tajemníci, taxikáři či zelináři;-D Jinak "staří" tedy  padesátiletí rodiče puberťáků zase až tak velkou výjimkou ani tehdy nebyli, dost lidí mělo děti v 35 letech i výš

0 0
možnosti

Eva T.

10. 4. 2011 9:56
Re: Asi jste mohla zmínit, že se ukázka asi odehrává v 60.l

Je to jen úryvek z novely, která není o tajemnících, taxikářích a zelinářích, ale o lidech žijících za hranicemi zájmu české společnosti. A ty hranice jsou na východě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 725x
Prozaička. www.evatvrda.cz