Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

17. 5. 2011 11:41
sou to v našem státě paradoxy

Když se současně volá po zákazu komunistické strany, včetně jejích projevů a rozšiřování názorů a ideologie, a současně má vyjít oslavná kniha o "obyčejném muži", který rozšiřoval násilnými převraty komunistické panství po státech Stření a Jižní Ameriky. Obojí půjde těžko...jestli je právní stát, tak hned po zákazu KSČM se tahle knížka zkonfiskuje a půjde rovnou z tiskárny do stoupy...:-(

0 0
možnosti

Eva T.

17. 5. 2011 12:16
Re: sou to v našem státě paradoxy

Nevím, jestli je má kniha oslavná, pokud se za oslavu nepovažuje to, že člověk o něčem píše. Pro mě bylo motivací k psaní spíš odstrašující oprašování komunismu a to, že si někteří mladí lidé myslí, že za komunismu bylo líp a že revoluce je zábava. K tématu jsem se dostala náhodou a zřejmě je to téma kontroverzní.

0 0
možnosti

meyla

17. 5. 2011 10:09
Autorka cosi zkoumá a nezkoumá

a přitom by stačilo přečíst třeba Zoe Valdesovou (Každý den nic), aby člověk poznal kubánské revoluční reálie zblízka. Guevara byl přemýšlivý a vychytralý magor, který v revoluci a třídním boji spatřoval prostředek k uchopení moci, jako každý jiný levicový idiot jeho typu, ať už Hitler, Stalin, Mussolini či PolPot nebo Mao. Batista se sice ke Kubáncům choval jako ke zvěři, ale komunisté jej v použití násilí mnohonásobně předčili. Na to není třeba hluboce filosofovat jako paní tvrdá autorka.

0 0
možnosti

Eva T.

17. 5. 2011 12:08
Re: Autorka cosi zkoumá a nezkoumá

Děkuji za názor. Pro mě to tak při studiu materiálů jednoznačné nebylo, četla jsem knihy různých autorů, snažím se pracovat většinou tak, aby si čtenář udělal vlastní názor, nechci mu nic vnucovat, takže se snažím o různé úhly pohledu. Výsledky pak můžou působit tristně, to je pravda.

0 0
možnosti

Roch Kowalski

17. 5. 2011 9:23
Nebylo

adorace této rudé hyeny už poněkud dost?

0 0
možnosti
  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 725x
Prozaička. www.evatvrda.cz