Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

E86v81a 38T76v86r87d11á

1. 8. 2017 16:30

To je zajímavé čtení tady v diskusi. Děkuji všem za zájem a rozšíření!

2 0
možnosti
LJ

Prý při spojení měli problém s pojmenováním, obě města skoro stejně velká. Když spojili Jaroměř s Josefovem, jmenovalo se to celé Jaroměř, protože ta byla mnohem větší. Když spojili Brandýs n. Labem se Starou Boleslaví, jmenuje se to celé Brandýs, byl větší. Někdo přišel s nápadem, nazvat to Bezručov. Jiný však namítl, že Bezruč se jmenoval Vašek a pseudonym si vzal podle poštovní úřednice Bezručové, která byla jeho milenkou, ale byla to dcera statkáře, město by tedy mělo jméno podle statkáře. Nezbylo, než ponechat obě jména. Lidé si již zvykli, někteří to komolí na Frýďa-Míďa.

1 0
možnosti

Nádherný park v Místku. Škoda že dostupný jen podchodem okolo nádraží. Do Frýdku pak pěkný visutý most.

0 0
možnosti
MB

Nádherné město, rodiště mého otce. Nesmazatelná stopa komunistů - Paneláky zakrýt kostely - až neuvěřitelně malá vzdálenost mezi panelákem a sakrální stavbou ! Obecně, nesmyslně rušivé panorama obrysů hor a do toho věžáky ! Záhada odkazu P. Bezruče - verše Slezských písní, napsal - opsal ? No a tamní bonmot - Kudy se jde do Frýdku ? Přece přes dupu a přes j itku ... (Tak pravil, můj mravný rodič) ... :-)

0 0
možnosti
LJ

Já jsem tam slyšel tento vtip:

Co je z Místku nejkrásnější?

Z Místku je nejkrásnější pohled na Frýdek!

V druhé části se to říká naopak.

1 0
možnosti
Foto

Jak je ta historická architektura krásná :-) a co z ní udělal moderní věk.;-(

1 0
možnosti
MB

No co, kupecké domy vlastně pokračují navazujícím Kauflandem v podhradí + proč by matka s dítětem mohla sedět u řeky a prolézaček, když může vstoupit do vybetonované plochy současné Frýdy ! Kupní síla obyvatel FM je nevyčerpatelná, o čemž svědčí počet nákupních středisek + mrtvá náměstí ! Pryč s dobovými knihkupci Lvy Bílky, s železářstvím u Bajerů, galanterií u Kapků a Landy s drogerií ! ... :-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS