Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Velmi pěkný článek.R^ Ještě bych dodal, že na stavbách v Krnově se významně podílel krnovský rodák architekt Leopold Bauer ( např. Střelecký dům, Larischova vila nebo obchodní dům Breda v Opavě ).

0 0
možnosti
Foto

E81v68a 95T89v33r82d58á

31. 8. 2017 9:12

Děkuji za doplnění a za chválu!

0 0
možnosti
MB

Zdravím a děkuji, tedy došlo i na moje rodné město ! Už dříve jsem se vyjádřil, snad doplňky. Ten balkon (snímek), budovy radnice, je slavný. Jsou dohledatelná fota A.Hitlera a jeho soukmenovců. Pak existuje rodinné foto, já s balonkem a mávátkem, z balkonu se opět řeční ... Ta Secesní kavárna je opravdu nesmírně hezká - D.Vávra si ji vybral k natáčení. Střelecký dům - pionýrský dům, za okny je taneční parket, já plesal ... Tam je natočen i N.Lichý, herec - Vávrovi dělal myslivce střelce. Budova polikliniky, pracoviště mé matky, zajímavá budova. Půvabné podloubí nepochybně je! To by ovšem režim nesměl HNED vedle postav it šílenou krabicovou budovu obchoďáku a své mrzké dílo dovršit šílenou, nesourodou architekturou celého náměstí ! Soudruhům se toho moc nepodařilo, jistá , světlá vyjímka ale existuje ! Kofola - Byla vyvinuta v Opavě - Galena, 1959. Doc. RNDr. PhMr. Zdeněk Blažek, CSc. Dostal úkol čelit nápojům agresora - Coca-Cola a Pepsi. Skutečně zdařilé, tehdy - skleněný 0.3 obsah = 0.90 Kč ... S čerstým rohlíkem konzumoval v podstatě každý ... :-)

1 0
možnosti
LJ

Prý druhým úkolem při vývoji kofoly bylo využití odpadu vznikajícího při výrobě v cukrovaru ve Vávrovicích v sousedství Opavy.

1 0
možnosti
  • Počet článků 193
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 725x
Prozaička. www.evatvrda.cz